Week 5

6 juni 2009 - Katoomba-Wentworth Falls, Australië

Blue Mountains

Het weer in Sydney begint al duidelijk minder te worden. Sinds 1 Juni is het dan ook officieel winter in Australië. Deze dagen doe ik niet zo heel veel. Ik heb inmiddels al 4 boeken gelezen (incl. Angels & Demons). Verreweg het leukste wat ik deze week beleefd heb waren de Blue Mountains en daar zal ik dan ook voornamelijk over vertellen.

Ten westen van Sydney liggen de Blue Mountains, een gebied zo groot als België. Woensdag ochtend stapte ik in de bus op weg hier naartoe. De eerste stop was nog in Sydney. Het Olympisch park van de spelen van 2000. Zo heb ik de stadions gezien waar Pieter van den Hoogenband en de Hockeyploeg goud wonnen. En ook stopten we bij het Olympisch stadion. Dit enorme stadion heeft plaats voor 150.000 toeschouwers. Het hele complex wordt nog regelmatig gebruikt door bijvoorbeeld sporters maar ook voor concerten. Zo geeft André Rieu binnenkort een concert in het Olympisch stadion.

Hierna gingen we dan echt richting de Blue Mountains. Dit gebied licht op nog geen uur rijden van Sydney. Het gebied wordt soms ook wel "The Grand Canion off Australia" genoemd. De reden hiervoor kwamen we al gauw tegen. We stopten op een heuveltop, 900 meter boven zeeniveau. Hier kwamen we bij een cliff met tientallen tot meer dan honderd meter afgrond. Het uitzicht werd helaas versperd door de laaghangende mist. Maar de afgrond was indrukwekkend. Je vraagt je af hoeveel mensen hier niet bewust (of onbewust) naar beneden zijn gesprongen).

Daarna gingen we opweg naar een oude vulkaankrater. In deze krater zouden enkele kangaroo's zitten. Maar vanwege een rondlopende dingo waren die kangaroo's nog maar heel af en toe te zien. Vandaag bleken wij het geluk aan onze kant te hebben. 3 Kangaroo's stonden rustig gras te eten aan de overkant van een campingplaats. Blijkbaar was de dingo afgeschoten en waren de kangaroo's een stuk relaxter. We konden tot op enkele meters afstand komen en rustig foto's maken. Het vrouwtje bleek zelfs een jong in de buidel te hebben en die kwam af en toe een kijkje nemen. Helaas stond de moeder met de rug naar ons toe dus hebben we er niet heel veel van kunnen zien (misschien dat je op de foto iets kan ontdekken).

In een klein dorpje gingen we lunchen. Misschien wel de grootste attractie van het dorpje was een snoepwinkeltje dat volgens de gids jaarlijks miljoenen klanten trekt. Hier hadden ze zelfs een kast vol met Nederlandse drop! Hier heb ik dus handig gebruik van gemaakt ;).

Na de lunch daalden we via een Sky-tram af naar een stuk regenwoud. Hier maakten we een tocht langs enkele watervallen en nog meer adembenemende uitzichten. Op de terugweg uit het regenwoud was een voederplek voor papegaaien. Je kon proberen ze met de hand te voeren. Vandaag was het de gids voor het eerst gelukt om er 1 op zijn hand te krijgen, het was überhaupt de eerste keer dat hij dat iemand had zien doen. Mij lukte het niet veel later en een Fransman in onze groep kreeg er zelfs 1 op elke hand en 1 op z'n hoofd.

Na nog enkele mooie uitzichten reden we terug naar Sydney. In het donker gingen we toen via een Catamaran terug naar het centrum van Sydney. Grappig is wanneer je dichter in de buurt van de Opera House komt dat je steeds meer camera's ziet flitsen (mensen die foto's maken van het Opera House, die ter ere van een festival in verschillende lichtpatronen was gehuld).

Vrijdag heb ik Sydney verlaten en ben ik aangekomen in Newcastle, een kustplaats met 150.000 inwoners. Voor zondag probeer ik een Whale Watching tour te boeken. Tot volgende week!

1. mama:
    6 juni 2009
    ruben, ik blijf het zeggen: opnieuw een geweldig verslag! ik probeer me steeds de beelden voor de geest te halen die ik uit je verhaal kan opmaken - al haalt het dat natuurlijk niet bij de werkelijkheid - en creëer daarmee al een avontuurlijk en overweldigend gevoel. wat moet dat dan voor jou zijn!! wat een fantastische ervaringen. ik vertelde vandaag aan allard van sbp-bergeijk dat je in australië zit (ik moest thomas en bas ophalen die daar de ochtend hebben doorgebracht). hij zei: dat moet iedereen één keer in z'n leven gedaan hebben: backpacken in australië! o, zei thomas, heb jij dat dan ook gedaan? nee, dat niet, moest allard bekennen. maar hij gaat wel de komende drie maanden in canada survivalen. écht de rimboe in. misschien voor jou een volgende stap, ruben? nee, eerst maar eens genieten van dit avontuur! veel plezier komende week. xxx mama
  2. mama:
    7 juni 2009
    beste ruben,
    the blue mountains:vanwaar deze naam? is het een reservaat of een beschermd natuurgebied? maar wat een ervaring!! is het mogelijk, ruben, een dvd mee te nemen uit australie betreffende de natuur en de typische dierenwereld van daar? uiteraard op mijn kosten!! ik hoop dat walvissen spotten ook een succes wordt. groetjes, pieter
  3. Oma:
    8 juni 2009
    HalloRuben, wat een bofkont ben je toch,om zo,n reis tr mogen maken.En voor ons een voorrecht om op deze manier jou ervaringen te mogen delen.Blijf ons vooral op de hoogte houden,want we smullen ervan.
    Van Madeleine weten we,dat Australiers aardige mensen zijn.Zoeken ze makkelijk contact,of laten ze het initiatief aan jou over?Want ze kunnen natuurlijk veel vertellen over het dagelijkse leven,waar ik dan weer nieuwsgierig naar zou zijn.Maar daarvoor moet je misschien wat langer in Australie zijn.Nu ben je vooral aan het genieten van al het wonderschone,wat Australie te bieden heeft.En gelijk heb je.Je nieuwe reisaanwinst is weer een mooie aanvulling op "mijn"australie-map,dank zij jou.Wij zijn er erg blij mee.
    Wij wachten je volgende verslag met spanning af en voor nu veel hartelijke gtoeten van opa en oma.
  4. Johan:
    Hey avonturier,

Ik zie dat het je goed begaat op je quest. Hoe bevalt je het leven zo aan de andere kant van de wereld is alles ondersteboven of merk je gewoon dat je als Nederlander wazig kijkt.

Maar goed, genoeg onzin ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om zo te leven. Het lekker vrij mooie natuur & andere cultuur leventje. Het is voor bijna iedereen wel een droom om zoiets mee te maken in het leven en jij maakt het mee, kortom goede keuze! We missen je wel bij het kaarten, we kunnen namelijk niemand meer de schuld geven van het omstoten van bier. Dat is verdomd lastig kan je wel begrijpen. Tevens moeten we het nu altijd zelf opruimen.

Ik ben wel benieuwd heb je nog meer foto’s van de blue Mountains? Ik vind vooral de foto’s van de natuurgebieden daar heel gaaf! Misschien ga ik er nog wel is heen na mijn studie met Linda, immers zijn we alle twee erg jaloers. Overigens heb ik de foto’s van de kangaroo’s nog niet kunnen vinden op je site, komen die nog of mogen we die pas zien als we die kant op komen ;).

Misschien dat je Tony en Rens nog eerder die kant op kan lokken als je een hengeltje uit gooit met een goed biertje er aan. Grote kans dat ze dan happen!

Verder hebben we nog geen kloon van jou kunnen vinden dus ik denk dat het toch naar Australië gaan wordt of nog wel even langer wachten tot jij weer terug bent. Tenzij je tegen die tijd natuurlijk getrouwd bent met een Australische schone. Dan moeten we wel voor jouw huwelijk die kant op (Hint! hint!: gratis vliegtuigtickets voor ons door jou betaald).

Verder Ruben blijf ik alles lezen wat je post. Het is heel gaaf om te zien en te lezen, bovendien echte vrienden zoals jou die vergeet je niet. Vooral niet als ze bier over dure magic kaarten heen gooien:p.

Nog even kort over hier: ik en de rest van de kaargroep missen jou ;) en hopen dat je er de tijd van je leven hebt.

Verder ben ik nu bezig aan de laatste tentamens hier op school. Met een beetje geluk ben ik over 3 weken ongeveer klaar met het eerste jaar op de universiteit, en heb ik 16 vakken binnen. Blijf ik toch niet de eeuwige student, zit het toch nog tegen ;). Verder is Linda morgen jarig, dat gaan we natuurlijk uitbundig vieren , ik zal ook jou taartpuntje opeten omdat ik vermoed dat je toch niet komt:P.

En omdat ik het nog vergeten was nog gefeliciteerd met je verjaardag. Je 2e cadeau( dus niet die je al had) krijg je als je me een gratis vliegticket stuurt

Groetjes uit het zonnige vakantieoord Riethoven,

Johan
  5. ellen damen:
    8 juni 2009
    hoi collega, ja weereen prachtig verslagvan jou. heerlijk om te lezen want je gaat er zelfs naar uitkijken naar het volgende verslag. het gaat je in ieder geval wel goed alsik het allemaal zo lees. Nog ff wat nieuws van de ah. beimans komt nu zeker terug in week 25 en Harry heeft 17 juni afscheid van ah. verder ja niet zo leuk maar paul en kim zijn'"tijdelijk"uit elkaar. Denk als het aan paul ligt dat het niet meer goed komt maar ja. verder weinig nieuws uit valkenswaard. veel plezier en geniet maar lekker verder. groetjes ellen
  6. Ruben:
    11 juni 2009
    Bedankt voor jullie reacties ;) Pieter: De blue mountains heten zo omdat de eucalyptus bomen hier een olie uitschijden die een vage blauwe kleur aan het bos geeft. Aan het eind van de middag zag het bos er ook inderdaad wat blauwig uit (van bovenaf natuurlijk) Verder, mijn excuses voor het ontbreken van de foto's, ik had erg slecht internet en kon alleen mijn verslag plaatsen. Bij deze alsnog de foto's (als het ditmaal wel werkt tenminste).

Grz Ruben
  7. mama:
    goodday mate!
    mooie foto's, zeg!! en ja, je staat er nu zelf ook op. je hebt je baardje flink laten groeien... wie heeft die foto genomen?
    de foto met al die potjes/blikjes, wat zijn dat? waar heb je die foto genomen?
    benieuwd naar je volgende verslag. xxx mama
  8. mama:
    11 juni 2009
    ow ja, heb je nu eindelijk een "goeroe" in het wild gespot? of heb je de foto in een dierentuin gemaakt?
    en wil je eens vertellen wat dat voor een stadion is of die foto?
    xxx mama
  9. Ruben:
    12 juni 2009
    - Baardje is er inmiddels weer af
    - Foto is genomen door iemand anders van de tour
    - Potjes en blikjes zijn de nederlandse artikelen in het snoepwinkeltje (zie verslag)
    - De "roo" was wild (maar wel kalm ;), zie verslag)
    - Stadion is het olympisch stadion van Sydney 2000 (zie verslag)

Grz Ruben